Najbolja hrana za ravan stomakpeaches_glamour_18jun13_istock_b

Imate problem sa salom na stomaku? Koju god dijetu pokušate stomačić ostaje? Nudimo vam rešenje u vidu hrane koju treba što češće da jedete kako bi rešili vaš problem i došli konačno do ravnog stomaka.

Bademi

Ne samo da su bademi prepuni vitamina E i proteina, nego i njihov visok sadržaj vlakana sprečava osećaj gladi. U 2007. god, istraživači su otkrili da uprkos činjenici da su relativno visoke kalorijske vrednosti – bademi sami ne utiču na pojavu sala na stomaku.

Zeleniš

Najbrži način da se izravna stomak. Uvrsti lisnato zeleno povrće u svaki obrok. Kelj, spanać i zelena salata svi imaju izuzetno malo kalorija, puno vlakana i puno vitamina i minerala koji pomažu da se olakša zadržavanje vode koje izaziva nadimanje i nelagodnost u stomaku.

Maslinovo ulje

Ludo, ali istinito – masti mogu vam pomoći da izgubite težinu. Poli-nezasićene masnoće poput onih koji se nalaze u maslinovom ulju mogu da spreče osećaj gladi, a takođe maslinovo ulje pomaže razgradnju viška masti u telu.

Pasulj

Svako zrno pasulja je prepuno hranljivih sastojaka, uključujući proteine i vlakna, ima malo kalorija, a sporo oslobađa energiju. To znači da ćete osećati sitije, a visok sadržaj proteina pomoći će definisanju mišića.

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaže telu u oslobađanju  viška tečnosti, pomaže da se smiri nadimanje u stomaku usled zadržavanja vode. Šta više, utvrđeno je da se ubrza metabolizam, što može da pomogne sagorevanje viška masti u telu.

Paradajz

Ukusni, puni antioksidanata, a mogu vam pomoći da izgubite težinu? Paradajz je definitivno među omiljenom hranom koja pomaže u borbi protiv masti. Paradajz je utvrđeno da smanjuje zadržavanje vode u organizmu, a leptin je vrsta proteina koji pomaže da se reguliše metabolizam i apetit, tako da se naša tela oslanjaju na njega da se reši onih ekstra kilograma.

Beli luk

Iako vaš dah neće biti najprijatnijeg mirisa ipak ne samo da je odličan antioksidant već ga zovu i prirodni penicilin. Sposoban je da ubija mnoge štetne bakterije i viruse koji mogu da se skrivaju u vašem telu – uključujući u digestivni trakt. Zdrava creva su neophodna za postizanje ravnijeg stomaka.

Banane

Suprotno onome što neki ljudi veruju, banane doprinosi mršavljenju ne gojenju. Banana nije samo odlična da se obezbedi telo sa cinkom, već sporo oslobađa energiju i može da vam pomogne da se oslobodite zadržavanja vode zbog visokog sadržaja kalijuma.

Dinja

Pola dinje sadrži skoro dva puta više kalijuma, od banane i niskokalorična je, Lubenice i dinje imaju duplo više od preporučene doze vitamina C , što će pomoći da podrži vaš imuni sistem i zadržati vašu kožu u tip-top stanju.

Paprike

Crvena paprika, kao i njihovi rođaci čili paprike, smatra se da ima umirujuće dejstvo na varenje. Takođe sadrži puno vitamina C i umanjuje želju za slatkišima.

Limun

Limun odlično prirodno oružje protiv zadržavanja vode i može da vam pomogne da postigne ravniji stomak.

Breskve

Breskve su dobre za naduven stomak, jer one imaju i laksativ i diuretik svojstva zbog svoje alkalne prirode.